Friday, October 7, 2011

YANG KITA LIHAT...

Yang kita lihat tiba-tiba tak sama dengan apa yang orang lain lihat. Mungkin ini masalah perbezaan persepsi sahaja. Atau memang begitu telah Allah swt ciptakan mata dan tempurung kepala mereka untuk mengatakan baik, world class, lebih west end daripada sekian west end, dan macam-macam istilah lagi. Atau memang budak-budak beringus yang baru dapat pena dan kertas ini, begitulah pemikiran mereka. Atau memang tak ada pemikiran kot. Yang retinya puji, atau pun kalau tidaknya pandai keji sahaja. Atau itulah pertama kali dalam hidupnya dia menonton.

Yang kita baca bagus di surat khabar, tak semestinya bagus apabila kita melihatnya sendiri. Berita buruk memang baik untuk surat khabar, dan pastinya berita baik memang buruk pun sebenarnya. Jadi, percayalah kepada diri sendiri.

"Orang nak berhiburlah!" bisik kawan saya sewaktu minum di warung belakang."Nak berhibur ke nak tengok punggung?" kata kawan yang seorang lagi.

"Awak ni kalau orang buat semua tak betul!"

4 comments:

Lady Windsor said...

Mereka tulis west end, tapi adakah mereka sendiri pernah tengok bagaimana produksi west end yg real...percaya diri sendiri, setuju! Dan sekali sekala, kena juga rujuk mereka yg tahu...

Rahimidin Z said...

LW,
Ha.Ha. Budak-budak memang macam tu. Kagum dan menangis habis. Saya tak tahu.

Mohd Khair Ngadiron said...

Jadi Tuan Rahimidin, bagus atau tak? Saya belum sempat tonton....

Rahimidin Z said...

Tuan Mohd Khair,
tontonlah dulu....